Ung Företagsamhets nya satellitkontor – mitt i Skåne!

Sju personer står uppradade utomhus vid en skylt där Ung Företagsamhet är ett av flera namn.

Malmö, Helsingborg, Kristiandstad och nu, Hörby. Det är platserna runt om i Skåne där det nu går att finna ett UF-kontor.

– Vi vill nå alla Skånes elever och lärare och då är den fysiska mötesplatsen viktig. Att nu ha ett satellitkontor i Hörby ger oss bättre förutsättningar att arbeta med våra målgrupper i centrala Skåne, säger Johan Ceimertz, regionchef på Ung Företagsamhet Skåne.

Satellitkontoret i Hörby blir Ung Företagsamhets tredje satellitkontor i Skåne, utöver huvudkontoret i Malmö. Sedan tidigare finns satellitkontor på HETCH i Helsingborg och Spaces by Youngstival i Kristianstad och möjliggör att organisationen fångar stora delar av Skåne som helhet – i syfte att synas och verka för Skånes alla UF-företagare, grundskoleelever och UF-lärare i deras hemtrakter.

– Ett viktigt signalvärde som vi tillsammans med HIFAB hoppas på genererar ett utvecklat engagemang i alla led, säger regionchef Johan Ceimertz.

– Samarbetet med HIFAB ger oss fina förutsättningar att såväl mellanlanda som att tillämpa ytan med bland annat aktiviteter, seminarier och utbildningar till förmån för UF-elever och UF-lärare, men också ett forum där skola och näringsliv kan träffas.

Eva Hellman Persson, VD på HIFAB, säger
– I Hörby har vi många företagare. För att framtidssäkra företagandet vill Hörby kommuns Industrifastighets AB (HIFAB) också satsa på nästa generation av företagare. Ung Företagsamhets nya satellittkontor för mellanskåne finns nu på Vallgatan 6 A Hörby – ett strategiskt läge mitt i Skåne.

Om Ung Företagsamhet

Sedan 1980 har Ung Företagsamhet utbildat unga i entreprenörskap. Vi är en ideell och politiskt obunden organisation, som finns över hela landet. Vi inspirerar och tränar unga att i skolan utveckla sitt entreprenörskap och sina företagsamma förmågor – för en positiv samhällsutveckling. Vår vision är ett samhälle där alla unga får utveckla sin företagsamhet.
Var tredje elev som idag går ut gymnasiet har drivit ett UF- företag och totalt har över 560 000 gymnasieelever drivit UF-företag sedan vi grundades. Varje år jobbar vi med lärare och elever på drygt hälften av Sveriges grundskolor genom våra läromedel, utbildningar och inspirerande möten. Vi driver även vårt nätverk UF alumni som ger unga entreprenörer, tidigare UF-företagare, personlig utveckling, drivkraft att växa och ett unikt kontaktnät.
Forskning visar att elever som drivit UF-företag har bättre möjligheter efter skoltiden; de får oftare jobb, har färre arbetslöshetsdagar och startar oftare eget företag.
Det vinner både de unga och samhället på.

Läs mer på Ung Företagsamhets webbplats.

Kontakta oss